DSC_0253
Foto: escena de teatre fòrum amb la Xixa Teatre (Autora: Miriam Morales)

Diàlegs a l’aula des del teatre fòrum

La Xixa Teatre.

 

Des de La Xixa Teatre tenim una gran inquietud per a poder dotar d’eines als equips docents, als professors i professores que cada dia enfronten la tasca educativa. A vegades són notícia als mitjans, però sinó el més sovint, formen part de les petites converses que podem escoltar als bars, al metro, al whatsapp…

“És una escola molt moderna”

“El profe em té mania”

“És que s’ha perdut el respecte”

“No sé on anirem a parar”

 

I és que estem més en contacte amb l’educació del que pensem, fins i tot si ja no tenim un compromís amb l’educació formal, si no tenim criatures, el rol de l’educació formal segueix sent central a la nostra societat i el rol del professorat, un eix vertebrador.

En aquest paper volem donar suport a les comunitats educatives en la seva tasca. Darrerament els casos d’assetjament escolar han estat desgraciadament notícia, sovint els professors i professores no saben com poder acostar-se a tractar el que és la discriminació, els petits fets subtils que fan a les relacions, les dinàmiques de poder que s’instauren entre els alumnes, la complexitat de les nostres identitats com a éssers humans. Perquè totes som diferents des de tots els punts de vista, també des del cultural, i perquè l’educació intercultural no és necessària només per als “diferents” sinó per a tothom (també i, sobretot, per a les majories). Conèixer què hi ha altres cultures, altres formes de veure la vida a més de la nostra, és sens dubte interessant i útil per als nostres alumnes.

Resultat del projecte europeu FOTEL (Forum Theatre Against Early School Leaving) vam crear la Guia Didàctica per a docents que volen introduir les eines del Teatre Fòrum a l’aula, per a lluitar contra l’abandonament escolar prematur, com era l’objectiu del projecte, però també molt útils per a poder establir diàlegs a l’aula al voltant de la diferència i les relacions de poder. Si esteu interessades en tenir-la, podeu escriure’ns al correu imes@qsl.cat i us l’enviarem gratuïtament en format pdf.

Aquí teniu un petit video que exemplifica el treball desenvolupat en el marc del projecte.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.