IMG_3195
Imatge: sessió del cicle Farafina edició 2015.

Arrenca Farafina: Més enllà de les fronteres

Jessica González, Centre d’Estudis Africans i interculturals.

 
Comença una nova edició de la Mostra de Cinema Documental “Farafina. Més enllà de les fronteres”, organitzada pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals, l’Espai Avinyó i els Cinemes Girona.

 
En les darreres dècades ha augmentat de forma significativa la presència de persones immigrades d’origen Africà al nostre país. Durant molt de temps el tractament que es feia del continent en la majoria dels documentals s’assemblava molt: paternalista i/o catastrofista. Afortunadament, a casa nostra ha nascut una nova fornada de professionals amb interès en presentar una nova mirada més lúcida, realista i complexa del continent i de la seva gent, així com del procés migratori a Europa i de les relacions entre persones africanes i i europees. La Mostra de Cinema Documental “Farafina. Més enllà de les fronteres” vol ser un aparador d’aquestes mirades a partir d’un fil argumental que pretén contribuir no només a la desaparició de les fronteres físiques que ens separen dels altres, en aquest cas dels africans i africanes d’aquí i allà, sinó sobretot a la desaparició de les fronteres mentals.

El cicle s’inicià ahir dijous 31 amb “Dimanche à Brazzaville” (2012), dirigit per Enric Bach i Adrià Monés. Fins al 30 de juny, l’últim dijous de cada mes es projectarà un documental amb la presentació de l’equip de producció o direcció de la peça en un col·loqui posterior.

 
Us hi esperem!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.