Cricket urbà a Barcelona (foto: Julio de Dios)

Cricket jove BCN: esport per a identitats compartides

 Centre d’Estudis Africans i interculturals. 

 

El Centre d’Estudis Africans, des dels seus inicis, es va especialitzar en dos àmbits d’interès complementaris:  les relacions entre Europa i Àfrica i les migracions entre ambdós continents. De forma progressiva i natural, aquest inici ens ha portat, a través de l’experiència i dels projectes duts a terme, a dedicar-nos també a la promoció de la perspectiva intercultural.

Diversos han estat els projectes on  hem experimentat i treballat en aquesta línia: Cartografies, Referents, Dones Pakistaneses, Rimant Rumors… sense oblidar el suport a iniciatives d’entitats africanes. En aquest post volem presentar un d’ells, el projecte Cricket Jove Bcn

El cricket, esport britànic, es va incorporant a la pràctica de joves diversos a partir de l’aportació de veïns de l’indostan. El Cricket Jove Bcn es va iniciar l’any 2010, posant en marxa  un grup educatiu i intercultural per a joves que practicaven el criquet al barri del Poble sec.

En l’edició d’enguany, el projecte es marca els següents objectius:

 

–        Generar les condicions necessàries per a consolidar espais de pràctica educativa del cricket juvenil a Barcelona dins els canals formals.

–        Formar de joves migrants referents per a ser tutors de cricket a centres educatius i equips.

–        Promoure del cricket a les escoles com a esport educatiu, intercultural i intergènere.

 

Durant els mesos de gener a juliol s’ha comptat amb fins a 8 equips de cricket a la ciutat i hem realitzat la primera lliga educativa de cricket juvenil. La lliga s’ha dissenyat per facilitar l’autogestió dels joves i s’ha dut a terme en plena co-responsabilitat. En l’últim trimestre de l’any, es va reduir el numero de grups participants per facilitar i optimitzar la participació de tots ells, i es va realitzar un torneig de final de temporada.

Durant l’any també s’han desenvolupat altres activitats associades, com ara activitats extraescolars de cricket destinades a alumnes d’escoles i instituts, i també per a mestres d’educació física.

Amb l’impuls generat arran del projecte, s’ha anat facilitant l’existència d’espais compartits i relacions interculturals i d’intercanvi, així com una millor gestió dels estereotips i prejudicis.

 

El projecte Cricket Jove BCN s’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de la Fundació per a l’Esport i l’Educació.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.