Rima3
Imatge: rima creada per en Ferran Delgà, alumne d'un taller de hiphop antiracista

Hiphop Antiracista: Rimant rumors

Pau Llonch. Centre d’Estudis Africans i Interculturals.

 

La consolidació organitzativa i electoral del populisme d’extrema dreta arreu d’Europa beu sociològicament de la difusió d’informacions falses sobre les conseqüències de les migracions a les nostres societats. L’estat espanyol és gairebé una excepció enmig d’un panorama europeu que està veient créixer forces polítiques nítidament xenòfobes -quan no directament neofeixistes- de forma generalitzada.

El hiphop és una forma d’expressió popular que ens brinda l’oportunitat de presentar el vincle intercultural de forma positiva i que té potencialitats apoderadores inqüestionables. Partint de la visualització d’experiències musicals practicades arreu del món, des de totes les llengües i cultures, el rap ens serveix en aquesta activitat per convidar als nois i noies a confrontar la xenofòbia i el racisme que alimenten rumors malintencionats que ells sovint han escoltat -si no alimentat- en un procés pràctic d’escriptura creativa, creació musical, i ball.

Durant els últims 3 anys des del CEA apostem per fer tallers de hiphop a escoles, instituts, centres cívics i espais joves. Als més de 100 tallers que hem fet arreu Catalunya, tothom que hi participa acaba sent-ne el protagonista, rimant davant del grup, tastant les moltes possibilitats mètriques, rítmiques i lingüístiques, i aprenent alguns dels passos clàssics del break. Sempre amb l’objectiu d’afinar la mirada crítica sobre la realitat dels fenòmens migratoris per tal de vacunar-nos contra el creixement de la intolerància feixista a casa nostra.

 

Podeu veure un vídeo exemple del taller en aquest link

 

*El taller de hiphop antiracista també s’inclou en la oferta d’activitats de sensibilització del Col·lectiu i+

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.