La GRAN pantalla! Edició 2020

2
@lagranpantallabcn

La GRAN pantalla! Edició 2020

Després de l’èxit de la primera edició, arriba el segon Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona: La GRAN pantalla! El festival es celebrarà del 7 al 17 de juliol i està organitzat per l’Associació Cultural elParlante, membre del Colectiu i+ amb la col·laboració de Filmin, Amics de la Gent Gran, Fundació Enllaç, Acra, Festhome, Mayores y Medios de comunicación, Cinemes Girona, Qmayor, El Cinèfil i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

En paraules de les persones impulsores, l’esdeveniment pretén ser “un espai de trobada cinematogràfic intergeneracional que té com a objectiu desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans. D’aquesta manera, tenint en compte com a tema central la seva representació, el Festival busca relats que contribueixen a generar noves lectures i discursos, per tal d’anar més enllà de les imatges convencionals que s’associen normalment a aquesta etapa de la vida i diversificar les mirades existents.”

A causa de la crisi relacionada amb la Covid-19, enguany el festival serà una edició especial que es podrà gaudir des de casa a través de la plataforma Filmin i la pròpia web del Festival. Les propostes són molt diverses, des de projeccions documentals i curtmetratges a activitats que combinen la reflexió a través de Cinefòrums i xerrades.

Els cinemes Girona també acolliran el tret de sortida que tindrà lloc un dia abans del festival, el dia 6 de juliol, amb la pel·lícula inaugural Ask Dr. Ruth, del director i productor nord-americà Ryan White. Una pel·lícula exquisida que es va estrenar a Sundance i que presenta a Ruth Estheimer, una supervivent de l’Holocaust que es va convertir en la terapeuta sexual més famosa dels Estats Units.

En aquest enllaç podreu descobrir més informació pràctica de com veure el festival o aconseguir invitacions així com participar dels cinefòrums.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Etiquetes:
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.