BODI
foto: acció de clown a l'espai públic (la xixa teatre)

Projecte BODI: els cossos i la no-discriminació des de l’educació infantil

Meritxell Martínez i Adrián Crescini.

La Xixa Teatre posa en marxa el projecte BODI,  un nou projecte europeu que treballa entorn a la diversitat cultural, el cos, el gènere i la salut a l’educació infantil.

Perquè volem fer aquest projecte, perquè és important?

Si parlem d’igualtat d’oportunitats a l’escola, pensem que probablement les desigualtats s’originen en les etapes educatives inicials, es a dir l’educació infantil, i per tant és important que puguem donar resposta i aportar coneixement en aquesta àrea ja des d’ aquesta etapa de la vida i de l’educació.

També pensem que és important perquè la discriminació, que neix a partir de no tenir consciència o de no reconèixer les pràctiques culturals, fereix a les criatures i també a les seves famílies.

El gènere, i amb ell totes les pràctiques relacionades amb el cos, és una zona molt sensible a les nostres societats i particularment ho és en contextos on diversitat cultural és àmplia. En aquest projecte tenim com a objectiu tenir més consciència de l’impacte de la diversitat cultural en l’educació en les primeres edats. Volem preparar els nens i nenes per a la convivència en una societat on la diversitat cultural és present, incloent les famílies en aquesta tasca, així com acompanyar els i les mestres en desenvolupar les seves competències interculturals.

Aquest projecte el desenvolupem amb el suport del Programa Europeu Erasmus + amb les següents organitzacions : Elan Interculturel (França) Cesie (Itàlia), Cyprus Pedagogical Institute (Xipre) i Kindervilla (Àustria)
Un dels resultats del projecte serà la producció de materials didàctics pràctics com per exemple un manual per a mestres o un curs on-line. Us convidem a que ens seguiu la pista en el proper període per a poder gaudir dels resultats del projecte.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.