selfee web
Performance de Sindillar al MACBA en el marc de l'acte de presentació del llibre i fotografíes “365 días de Trabajo Invisible”

El projecte SELFEE

Cap a la reintegració al mercat laboral a través de l’alfebetització digital i el desenvolupament d’habilitats socials i emocionals.

La Xixa Teatre | @laxixateatre

 

Vivim en una societat cada vegada més individualista i exigent. Una societat moguda per una temporalitat que desafia els ritmes de la natura, moguda per uns canvis constants als quals ens hi hem d’adaptar amb urgència i enteresa. En aquest context, la recerca de feina sovint esdevé un procés que desencadena malestars, frustracions i pèrdua d’autoestima. Sentiments que s’amplifiquen especialment quan aquesta cerca es dilata en el temps.

En aquesta societat estem experimentant també la digitalització de tot: l’economia, la informació, la comunicació… Aquest canvi ha suposat per a moltes persones l’aparició d’una nova barrera a l’hora d’assolir una saludable i necessària participació social. Una nova barrera que suposa una nova discriminació a afegir a la llarga llista que ja teniem: orígen, edat, gènere, classe social, nivell educatiu… La recerca de feina no s’ha escapat d’aquesta digitalització i per tant tampoc d’aquestes noves barreres i noves exclusions en l’accés al mercat laboral.

La Xixa Teatre fa temps que col·labora en projectes del programa europeu Erasmus + i enguany ens hem ajuntat 5 partners: DW-RS Producties (Països Baixos), Elan Interculturel (França), Képes Alapítvány (Hongria), Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya (Espanya) i nosaltres, La Xixa Teatre, per a fer front i combatre les exclusions, tant noves com antigues, d’aquest mercat laboral canviant. Amb ells hem desenvolupat el projecte europeu Selfee, en el qual volem dissenyar diferents materials i eines que serveixin per millorar l’accés al mercat laboral d’aquelles persones que ara mateix n’estan excloses.

Per assolir aquest objectiu final, cal investigar i generar-ne el coneixement necessari. Per això en aquesta fase d’investigació hem dissenyat diverses formacions per a persones que cerquen feina que es duran a terme en els diferents països dels partners del projecte. En aquestes formacions treballem, per una banda, la capacitació i alfabetització digital per a explorar nous canals de comunicació, millorant així l’accés a la informació i al mercat de treball i, per altre banda, treballem també capacitats personals: com afrontar els processos de selecció, la valorització i presa de consciència de les pròpies capacitats i l’aprenentatge de com socialitzar-les per encarar millor aquesta recerca de feina.

A Barcelona estem duent a terme una d’aquestes formacions entre el 22 i el 31 d’octubre. En ella estem treballant sobre tot això però també tindrem l’oportunitat de parlar i pensar com compartir-ne els continguts en el Fòrum Obert que realitzarem al desembre. Aquest Fòrum Obert forma part també del procés d’investigació de Selfee i en ell volem compartir i continuar aprofundint sobre aquests nous reptes de la recerca de feina en l’era digital. Us hi esperem!

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.