imes-educacio
Foto: sessió de teatre participatiu (la xixa teatre)

Teatre per a la transformació al Bon Pastor

La Xixa Teatre.

La Xixa Teatre treballa la interculturalitat a l’Institut Cristòfol Colom al barri del Bon Pastor de Barcelona amb el projecte #XixaFashion. Aprofitem les eines del Teatre de l’Oprimit per reflexionar al voltant de conflictes relacionats amb la interculturalitat i la discriminació. El projecte fa un esforç especial per integrar aquest treball i metodologia en el currículum escolar, de manera que la feina realitzada té continuitat i es consolida en el projecte educatiu del centre.

 

En l’etapa de desenvolupament pròpia dels adolescents és necessari treballar amb eines vivencials, i el Teatre de l’Oprimit ens ofereix la metodologia mes adequada per fer-ho. Tenen necessitat de treballar a partir de realitats concretes i això ho aconseguim, per exemple, creant una escena teatralitzada d’un conflicte. Per aquest camí ens acostem als continguts abstractes i així arriben a entendre i aprendre la conceptualització del conflicte i les possibles formes d’actuar-hi.

 

Podeu veure el resultat del treball dels alumnes en aquest video. Gràcies al procés creatiu que segueixen parlen de la discriminació que els i les joves adolescents del poble gitano viuen en el seu dia a dia.

 

Us convidem a enviar les vostres alternatives. Animeu-vos.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Cap comentaris

Envia un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.